Aktuality

Spolek Czech GP Championship

O nás

jak to všechno začalo

V roce 2021 vzniká první český on-line šampionát silničních motocyklů Czech GP Championship na platformě PS4\PS5. Zprvu malá komunita nadšenců do silničních motocyklových závodů v čele s Janem Šestákem starším. O pár týdnů později se na pomyslném stole objevuje návrh jednoho z členů zmíněné komunity, Franty Štěpánka, a to založit historicky první český MotoGP e-sport šampionát. Czech GP Championship funguje již něco málo přes 3 roky a za tu dobu se v něm událo mnoho zajímavých akcí a událostí. Odjelo se již 8 sezón (3x MotoGP, 2x Moto2, 3x Moto3 + aktuální sezóna). Kromě ,,klasických“ sezón se již odjelo i několik menších sérií. Asi tou vůbec největší akcí v tomto směru bylo Czech Republic Series, spojené přímo s Autoklubem ČR, ze kterého se dokonce vysílaly reportáže v TV, konkrétně na kanále Nova Sport 1. Mezi další zajímavé akce bezesporu patřilo změření sil mezi účastníky Czech GP šampionátu a účastníky portugalského šampionátu, které vyznělo výrazně lépe pro naše barvy. O pestré oživení šampionátu se rovněž postaraly série jako Velká cena Brna, Old school Cup a SMT Cup. Tohle všechno nás tedy od založení Czech GP Championship již potkalo. Máme za sebou hned několik nezapomenutelných zážitků a spousta nás ještě čeká.                                                 autor: Lukáš Novotný ( Lukypro )

Účel spolku Czech GP

a naše vize

Účel : Naším účelem je podporovat hráče e-sportů, zvyšovat jejich úroveň dovedností a poskytovat platformu pro soutěže a rozvoj v oblasti motosportů.

Vize: Naší vizí je stát se jedním z předních e-sportových organizací, která bude hrát klíčovou roli v profesionalizaci a popularizaci e-sportů v oblasti motosportů. Chceme vytvářet příležitosti pro hráče všech úrovní, poskytovat odborné tréninky a organizovat soutěže na národní a snad i časem na mezinárodní úrovni.

#2 Portuguese GP Moto2, Portimão, Czech GP Championship z.s., MotoGP24 game, PS4/PS5

Aktuality

aneb jak se dařilo našim jezdcům

#1 Qatar GP Moto2, Lusail, Czech GP Championship z.s., MotoGP24 game, PS4/PS5

V pondělí 30.9.2024 byly na programu dva závody šampionátu Czech GP v katarském Lusail a portugalském Portimau

#25 Fandik 

#75 Pavel

 #74 Bedřich

 #18 jansestak

 #29 Lukypro :

 #12 Tony : 

autor:  fananek78 ( Franta Štěpánek )

Sledujte

na YouTube

Naši partneři

Je prostě Ideální volba pro každého motorkáře
Moto Racing Team
Kavárna s oficiálním simulátorem MotoGP
Výroba a prodej sportovních pohárů, figurek, medailí a podobně

Czech GP

Můžete podpořit

Chceš se k nám přidat?

kontaktuj nás...





    Facebook

    Najdeš nás pod názvem
    Czech GP Championship

    Instagram

    Najdeš nas pod názvem
    czech_gp_championship

    Youtube

    Prohlédni si naše závody

    E-mail

    info@czech-gp.cz