Breaking NEWS

Lukypro #29

Yamaha VR46 Team

Po čtyřech závodech sezóny jsi na 4. místě celkového pořadí s 56 body. Jsi s tímto výsledkem spokojený, nebo jsi očekával, že budeš výš?

Ahoj, s celkovým umístěním jsem celkem spokojený. Mrzí mě ale úvodní závod sezóny v Kataru, kde jsem v dobře rozjetém závodě zbytečně havaroval z třetího místa a poté už jsem nestačil dojet lépe než na 6. pozici. Ještě větším zklamáním pro mě byl závod v Austinu, kde jsem po kontaktu s mým týmovým kolegou ihned po startu spadl, ještě jsem měl LLP za kontakt s jiným jezdcem v kvalifikaci a poté jsem ještě jednou spadl a dojel jsem až na 10. místě. Se závody v Portimãu a Jerezu jsem ale maximálně spokojen.

Luky, gratulujeme k dosažení 100. pódia ve tvém 187. startu! Co pro tebe toto jubilejní umístění znamená?

Děkuji moc. Dosažení 100. pódia pro mě znamená hodně. Zejména je to pro mě velká čest, že jsem jako první v historii Czech GP Championship dosáhl tohoto milníku, navíc v Jerezu, kde jsem jel můj premiérový závod v tomto šampionátu.
 

Máš nějaký specifický cíl, který bys rád letos ještě dosáhl, kromě bojů o co nejlepší celkové umístění?

Mým hlavním cílem bylo získat v této sezóně minimálně 2 pódia, která mi chyběla na těch jubilejních 100. Každopádně mým dalším cílem je dostat se jako první v historii šampionátu na 200 startů, rovněž bych se chtěl ve zbytku sezóny poprat o co možná nejvíce stupňů vítězů a zároveň zabojovat a TOP 3 celkového hodnocení šampionátu. Nicméně jsem si vědom, že boj o celkovou TOP 3 bude velmi složitý, jelikož tato sezóna v boji o přední místa a samotný titul je myslím si nejvíce našlapaná, co kdy byla.

 Rozhodně bych chtěl poděkovat Tobě Fany, jakožto hlavnímu představiteli tohoto šampionátu za veškerou práci, také Béďovi, díky jehož oslovení jsem se do Czech GP Championship tenkrát vůbec dostal a v neposlední řadě chci popřát všem jezdcům hodně štěstí po zbytek sezóny a spoustu pěkných závodů.

Počet startů: 187

Počet pódiových umístění: 100

Počet titulů: 1

Autor: fananek, Czech GP

9.10..2024