Breaking NEWS

Nitro #117

Fantic Racing

Vítáme Tě zpět! Můžeš nám přiblížit, jaká byla tvá zkušenost z portugalského šampionátu silničních motocyklů? Co sis z této soutěže odnesl?

Ahoj, zdravím všechny. V portugalském šampionátu to byla dobrá zkušenost, zajímavé jezdecké zpestření. S vedením šampionátu jsem byl stejně spokojený jako se samotnými závody, ve kterých nebylo snadné zajet nějaký dobrý výsledek, jelikož kvalita jednotlivých jezdců byla vysoká. Rozhodně to byla dobrá zkušenost, stejně jako v italském šampionátu FRL, ve kterém jsem působil ještě před tímto portugalským šampionátem.
 

Jaký máš pocit ze současné konkurence v Czech GP? Myslíš si, že se šampionát nějakým způsobem změnil od tvého posledního startu?

Určitě bych začal u vedení, které do tohoto šampionátu dává hodně úsilí a šampionát se tak čím dál tím více zkvalitňuje, stejně tak, jako kvalita jednotlivých závodníků. Mnoho jezdců, kterým to v minulosti příliš nešlo jezdí nyní velmi dobře a dost se zlepšili. Řekl bych, že tato sezóna by mohla být v boji o titul mistra světa možná i nejvyrovnanější v historii Czech GP. Zároveň si myslím, že by pro obohacení šampionátu přispělo přijmout třeba dva zahraniční jezdce, což bych určitě uvítal..
 

V obou závodech, které jsi po návratu odjel (v Kataru a Portugalsku), jsi skončil na sedmém místě. Jak hodnotíš svůj výkon? Jsi s těmito výsledky spokojený?

Kvůli již zmiňované velké kvalitě celého startovního pole jsem s těmito výsledky spokojený a dvě sedmá místa z prvních dvou závodů rozhodně beru.

Jednou z posledních a velkých událostí, která vedla ke zkvalitnění tohoto šampionátu je založení oficiálního spolku Czech GP. Chtěl bych poděkovat vedení šampionátu za práci, kterou dělá a rovněž popřát všem jezdcům hodně štěstí a pěkných závodů po zbytek sezóny.

Počet startů: 97

Počet pódiových umístění: 9

Počet titulů: -

Autor: fananek, Czech GP

15.8.2024