Breaking NEWS

R4C3R #20

Kopron Rivacold Snipers Honda

Jak hodnotíš svůj výkon v letošní sezóně? Předpokládal jsi, že budeš po 14ti závodech na 5. místě v celkovém hodnocení šampionátu?

Určitě jsem 5. místo neočekával. Před sezónou byl cíl TOP 7, což jsem si dával jako vcelku reálný cíl. Bohužel jsou výsledky jednotlivých závodů jako na houpačce, takže je 5. místo teď zklamáním, protože na 4. místo Jardy ztrácím již 21 bodů, které jsem určitě na spoustě okruzích ztratil. Cíl do konce sezóny je tu TOP 5 udržet, jelikož je pole ale velmi vyrovnané, tak to rozhodně nebude lehké.
 

Tvoje nejlepší umístění přišlo na rakouském Red Bull Ringu, kde jsi skončil na fantastickém 3. místě, což bylo mimochodem tvé historicky první umístění na stupních vítězů. Jaké byly tvé pocity po tomto závodě?

Tak určitě je to pro mě úspěch. Před sezónou bych to ani nečekal, takže jsem za to velmi rád, ale bohužel to má i menší pachuť, jelikož jsem v té první šikaně shodil po menším lagu mého týmového kolegu, který bojuje o cenné body jak do šampionátu jezdců, tak i do hodnocení týmů a shodit jakéhokoliv jezdce je vždycky nepříjemné.
 

V tabulce je za tebou s odstupem pouhých 5ti bodů #75 Pavel, naopak před tebou na 4. místě s náskokem 21 bodů #2 Jarda. Jak vidíš své šance v tomto vypjatém boji o TOP 5?

Jak jsem už říkal, ten střed pole je velmi vyrovnaný a většinou je to o chybách, takže pokud budu jezdit hlavou a stabilně v TOP 6, je reálné to 5. místo udržet, a klidně i s Jardou zabojovat a nedat mu to 4. místo zadarmo.

Příští závody se pojedou v Indii a Indonésii. Co od těchto závodů očekáváš?

Je něco co by si chtěl říci na závěr?

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podílejí na chodu celého šampionátu, a popřát hodně štěstí v dalších závodech svým konkurentům.

Počet startů: 52

Počet pódiových umístění: 1

Počet titulů: -

Autor: fananek, Czech GP

9.8.2024