Breaking NEWS

Jacob #47

BOE Motorsport KTM

 Gratulujeme k vítězstvím v katarském Lusailu a portugalském Portimau. Jaký byl podle tebe klíč k úspěchu v těchto závodech?

Děkuji moc. Klíč k úspěchu byl jednoznačně vyhrát kvalifikaci, a to se mi podařilo jak v Kataru, tak i v Portugalsku. Pak už stačilo jen neudělat chybu a držet konzistentní tempo.

Jak vnímáš úroveň konkurence v letošní sezóně? Byli nějací jezdci, kteří Tě během závodů zvláště překvapili nebo vyzvali?

Konkurence se za poslední sezóny zvedla, závody jsou teď určitě vyrovnanější a zajímavější. Bohužel, pár kluků co patřilo k té nejvyšší špičce přestalo jezdit, nicméně chtěl bych vyzdvihnout 2 jezdce, a to jsou Apač a Radymus. Oba kluci ukázali velkou rychlost a chuť bojovat nejen o vítězství, ale o samotný titul. Jejich čas v tomto šampionátu určitě přijde.

Jaké máš pocity ze své současné formy a jak Tě tato vítězství motivují do zbytku sezóny? Máš nějaké konkrétní cíle, které si stanovuješ pro nadcházející závody?

Dlouho jsem žádný závod nejel, a bylo to na mě znát. Hlavně v Kataru, první 2 kola se mi klepala levá ruka a sotva jsem mohl zmáčknout brzdu. Naštěstí to pak přestalo a dopadlo to pro mě dobře. V Portimau jsem věděl, že jedu daleko rychleji než ostatní, tam jsem byl už v pohodě. Věřím, že moje forma bude stoupat s dalšími závody.

Moje cíle jsou jasné. Být 1. mistr skupiny ELITE a pokořit svůj rekord nejvíce vyhraných závodů v sezóně, což je momentálně 13.

Slovo na závěr?

Chtěl bych všem klukům, co chtějí jezdit na špičce a bojovat o ty nejvyšší místa vzkázat: tvrdě na sobě pracujte, nevzdávejte žádný závod dokud není odmávnutý šachovnicovou vlajkou. Snažte se jezdit hlavně konzistentně a uvidíte, že ta vysněná výhra jednou přijde. Mějte se všichni a na startu full gas.
 
Díky za rozhovor…

Počet pódiových umístění: 41

Počet startů: 50

Počet titulů: 2

Autor: Czech GP Media center

21.6.2024