Breaking NEWS

WolfikK #16

Aprilia Racing

Ze všeho nejdříve ti musíme pogratulovat ke tvému 1. titulu mistra světa. Proběhly už nějaké oslavy? A jaké v sobě máš pocity?

Ahoj a děkuju, na oslavy popravdě nebyl úplně čas, ale rozhodně u mě panuje velká radost a užívám si to naplno

Málo kdo by si vsadil zrovna na tebe před začátkem sezóny, i přes to jsi ostatním vytřel zrak. Kdy nastal takový první zlom, kdy sis začal věřit že ten titul by mohl být tvůj?

Je neskutečný, a i pro mě samotného neuvěřitelný, že se mi povedlo hned takto první sezónu po návratu hnedka osedlat Aprilku, a sžít se sní tak, že jsem si dojel až pro samotný titul. Začalo to už samotně před sezónou, kdy jsem hodně s bráchou trénoval, sice to bylo na počítači, ale na stejné hře. Každý večer jsem u toho seděl a jezdil hodnocené závody přímo od vydavatelů hry a sbíral jsem mnoho zkušeností od belgického jezdce, který byl 2. v celkovém umístění LiveGP. Vzal si mě pod křídla a snažil se mě prosadit. Časy, které jsem jezdil tady v CzechGP byli v tenhle moment nesrovnatelné, a tam se mi trošku zablesklo, chtěl jsem se porvat alespoň o svá první pódiová umístění. Po prvním dvoj závodě sezóny jsem byl druhý v tabulce o pouhý jeden bod, a zajel jsem tak svá první 2 pódia. Cítil jsem obrovskou motivaci a sílu bojovat a musím přiznat, že první polovinu sezóny jsem opravdu tvrdě trénoval a bylo to i vidět na výsledcích. Nejsem si úplně jistý, ale tuším že jsem měl prvních 9 závodů pouze bedny. Nahnal jsem si takhle na začátku bodový náskok, který mi pomohl získat titul. Možná jsem měl výhodu, že mezitím co kluci jezdili moto2, já už byl několik týdnů na stroji GP. Je to opravdu zázrak a musím říct, že wapit byl opravdu složitý konkurent a nemít náskok, tak je titul u něj doma.
 

Co případný přestup do skupiny PRO v další sezóně? Nemáš chuť se utkat s těmi nejlepšími?

Určitě bych si chtěl proti klukům zajezdit, ale jsou to střelci a ještě sám nevím jak budu pokračovat. Pevně doufám že se uvidíme na trati ať už ve skupině FAST a nebo případně v PRO
 

Je něco, co by jsi chtěl říct na závěr? Nyní máš možnost.

Chtěl bych všem klukům co se podílí na chodu šampionátu poděkovat, že dělají závody takovými jaký jsou. Velké díky patří přímo organizátorům, bez kterých by nic takového nevzniklo. Poděkovat musím i mému bratrovi a týmovému kolegovi Friťákovi, se kterým jsme sezónu dotáhli až do konce a trénovali spolu na závody, i když jsem byl kolikrát nervní tak to semnou vydržel. Těším se na budoucnost šampionátu a doufám, že nás tu vydrží co nejvíc a co nejdéle.

Počet startů: 36

Počet pódiových umístění: 16

Počet titulů: 1

Autor: Jacob, Fananek

13.04.2024