Breaking NEWS

Tony #12

CryptoDATA RNF MotoGP Team

Začátek sezóny se ti opravdu vydařil. Dokázal jsi dokonce zvítězit v Portugalsku, čemu přisuzuješ tento obrovský úspěch? Je to častým tréninkem?

Tak v prvním závodě se mi to moc nepovedlo, asi jsem blbě nastavil motorku, nebo mi to vůbec nesedlo. Ve druhém už to bylo mnohem lepší, i když jsem byl hodně nervózní když jsem se dostal do čela závodu, tak se mi to se štěstím podařilo dokončit na prvním místě. Párkrát se mi motorka hodně zavlnila a už jsem myslel že půjdu k zemi, ale naštěstí se to nestalo a já se dočkal prvního vítězství v šampionátu. Ale musím se přiznat, že jsem se ještě cca deset minut po závodě klepal jak ratlík. Neřekl bych že zlepšení nastalo nějakým častým tréninkem, spíš bych řekl, že si pomalu zvykám na ovládání joysticku, celou dobu co jezdím na Péesku, jsem měl úplně jinak nastavení. Až potom kluci mi poradili jak na to, tak nastalo zlepšení.

Není tajné že patříš v našem šampionátu mezi nejzkušenější borce co se věku týče. Jaké pro tebe je, jezdit proti mladším klukům?

Jj, asi jsem věkově nejstarší v partě a moc rád se s mladšími borci utkávám, je to pro mě jako dědka (směje se) velká výzva.

Už na konci sezóny moto3 jsme tě mohli vidět velmi často dojíždět na předních pozicích, a na stroji MotoGP se ti podařilo na tyto výsledky navázat. Vyhovuje ti rychlejší stroj?

Mám rád rychlost už od dětství, od roku 1971 jsem se hodně zajímal o F1 a vše co se rychle pohybovalo a ta vůně spáleného benzínu byla neodolatelná. Trvalo mi déle než jsem si na stroj MotoGP zvyknul, hlavně v tom ovládání, jak jsem psal výše.

Je něco, co by jsi chtěl říct na závěr? Nyní máš možnost

Nejsem nějaký velký řečník, jsem totiž hrozný trémista. Když bych měl někde vystoupit před lidma, tak bych ani nepíp. Chtěl bych poděkovat všem co jsou tady v partě, že mají se mnou trpělivost a poradí, když to potřebuju. Přeji všem ať se daří, a ještě jednou moc děkuji.

Počet pódiových umístění: 1

Počet startů: 18

Autor: Jacob, Fananek