Breaking NEWS

HonzaSestak 13

S příchodem nového roku přišli i testy, a po dlouhé době jsi společně s dalšími jezdci vyjel konečně na trať. Jak se ti jelo, a jak se cítíš po delší pauze?

Po delší pauze se mi jelo skvěle. Na začátku testu jsem se s motorkou trošku pral ,ale pak se nám podařilo motorku nastavit a zlepšil jsem o půl sekundy oproti svému nejrychlejšímu času.

Tvůj týmový kolega na nadcházející sezónu bude Jarda. Zajímavostí je, že Jarda kdysi býval tvůj největší rival. Jak vznikla tato spolupráce, a co si od ní slibuješ?

Ano je to tak, v sezoně moto 2 jsme bojovali mezi sebou o titul. Naše spolupráce vznikla po společné dohodě a jsem přesvědčený že tato spolupráce bude fungovat skvěle. Jarda je kolikrát rychlejší a silnější a někdy to je zase naopak. Ale co je podstatné, tak to je to, že když je někdo z nás dvou na trati rychlejší, tak tomu druhému se snaží pomoct a radíme se mezi sebou co a jak zlepšit. A co si od toho slibuji? Těžko říct, sezóna bude dlouhá a nic není jisté, ale máme na to bojovat o ty nejvyšší umístěni.

Účastnil si se závodů jak ve skupině FAST tak PRO. Jak by jsi srovnal tyto dvě skupiny?

Tak začal bych skupinou FAST. V obou skupinách jsou skvělý jezdci, sám jsem ve skupině fast začínal, a mám odtamtud titul a poznal jsem tam super lidi, ale postupem času jsem se vyjel a přestoupil do skupiny PRO kde to je úplně o něčem jiném. Jsou tam rychlejší jezdci, profesionálnější jezdci (tím nějak skupinu FAST nepodceňuji) a každá chyba ve skupině PRO se krutě trestá a jde o každý bod, pokud se chcete nějak dobře umístit natož bojovat o titul. 

V testech jste s Jardou testovali motocykl Aprilia. Budete se snažit i s touto značkou vstoupit do nadcházející sezóny?

Ano v testech jsme testovali tovární motocykl značky Aprilia se kterým jsme byly maximálně spokojeny a chtěli by jsme s tímto týmem nastoupit do sezóny. Na závěr bych chtěl popřát všem jezdcům hodně štěstí do nové sezóny a také poděkovat všem klukům z dorny. Děkuji a brzo se vidíme na závodech

Počet pódiových umístění: 63

Počet startů: 124

Autor: Jacob